Maluskens recept

Maluskens recept

Om min recept blogg

I denna receptblogg lägger jag ut recept som jag har provat. Alla bilder tillhör mig och får inte användas mer än att tittas på här på bloggen. Är du intresserad av någon bild får du gärna höra av dig till mig.

Mauds marängtårta

TårtaPosted by Malusken 24 Sep, 2014 15:38

4st äggvitor
3dl strösocker
3dl rispuffar

Vispa äggvitor och strösocker till en styv massa. Vänd i rispuffarna. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 125 grader i 1 tim, stäng av värmen och låt stå ytterligare 15 min i ugnen. Stjälp upp kakan på galler och ta bort pappret. När den kallnat delar du på kakan.

Om är lat av sig tar man en burk karamelliserad mjölk som köps färdigt i affären. Är du mer pysslig och vill ta tillvara äggulorna kan du göra egen kolachokladkräm.

4 äggulor
1 dl matlagningsgrädde
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
100 g smöt
1 msk kakao

Blanda äggulor, matlagningsgrädde, strösocker och vetemjöl i en kastrull och sjud under omrörning till en tjock kräm ta kastrullen från spisen och klicka i smöret och kakaon. Bred krämen över ena delen och lägg den andra ovanpå. Vispa 4 dl grädde och bred på tårtan. Hyvla blockchoklad över.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.