Tankar hos Malusken

Tankar hos Malusken

Om min blogg

Här skriver jag ner mina tankar och funderingar om livet.
Vill du testa ny mat så titta in på min receptblogg på receptpunktmaluskenpunktse
Mer om mig finns på wwwpunktmaluskenpunktse

Jag ramlar och sedan reser jag mig igen

TankarSkapad av Malusken 2017-08-17 07:02
Med- och motgångar stöter alla människor på genom hela livet. Jag har bättre och sämre dagar. Försöker att inte låta de sämre dagarna påverka mig, men ibland så har jag inte orken att stå kvar på fötterna när stormen drar fram och jag ramlar omkull. Ibland gör det ont och ibland får jag bara en liten skråma.

I måndags ramlade jag ihop igen. Fick så dåligt samvete för att jag ätit totalt 250 g godis förra veckan. Oj, kanske du tänker. Det är ju vad jag äter på en en lördagskväll. För mig blev det gör mycket då det var uppdelat på tre dagar. Kände att jag svek min näringsfysiolog som hjälpt och trott på mig under hela vårt arbete. Tänkte att nu är det kört. När jag först inte ätit godis på tolv veckor och sedan så mycket under en vecka. Äter sedan godis och får smak för det, du vet mycket vill ha mer. Då faller jag dit. Jag ramlade omkull. Bröt ihop och var bara så ledsen. Det gick inte att få stopp på tårarna. Varför gråta över lite godis kanske du tänker nu. Men det var nog godiset som fick bägaren att rinna över. Då är det inte så lite. Men så bestämde jag mig för att detta inte skulle få mig att ligga platt på marken. Jag måste resa på mig igen. Jag måste ta ett nytt andetag och kämpa på vidare. Jag vet ju att jag klarar detta. Så när tårarna slutat rinna tvättade jag av ansiktet. Tittade mig själv i spegeln och berömde mig för hur duktig jag varit under resans gång och hur långt jag kommit. Alla kan ta snedsteg.

I tisdags vaknade jag upp lite gladare och med ny motivation. Jag hade återigen ramlat omkull, men det bästa av allt var att jag ställt mig upp igen!

"Man ska inte räkna gångerna man faller, utan gångerna man reser sig upp igen".

/Malusken