Tankar hos Malusken

J O B B ATankar

Skapad av Malusken 2017-09-13 07:26

Just nu kan jag bara stava till ett ord och det är JOBBA! Det är både för- och nackdelar med flextidsavtalet, men jag ser fram emot när jag kan ta ut mina flextimmar. :) Tiden bara rusar iväg och det finns massor att göra. Många tankar far runt i huvudet nu, men jag försöker att bara låta den fara förbi och inte stanna dem. Nu gäller det att hålla näsan över vattenytan och simma på av bara sjutton!

/Malusken!

Väntans tiderTankar

Skapad av Malusken 2017-09-06 21:52

Inget är som väntans tider. Jag bara väntar och väntar på att få höra något från vårdcentralen på hur de kan hjälpa mig med ryggen. Detta är inte roligt längre. Hur svårt kan det vara? Det är i alla fall tur att jag har möjlighet att jobba hemifrån där jag kan ligga och jobba när inte ryggen orkar sitta upp.

Men jag låter inte ryggen stoppa mig. I helgen tog jag en tur med syster och gudsöner till Parken Zoo. Lite småtrevligt för där har jag inte varit på tretton år, men lite tragiskt att se att det har blivit sämre där. Det var en så vacker park minns jag som barn, nu är det slitet och inte lika mysigt. Kul i alla fall att umgås med syster och gudsöner.

Kämpar annars på med mat och vikten. Försöker motivera mig själv att kämpa på men det är inte lika lätt utan stöttning. Märker hur mycket maten kommer i kläm beroende på hur jag mår. Har inte känt någon inspiration till matlagning, men idag blev jag så himla sugen på kalops. Så efter jobbet for jag till affären och köpte grytbitar och så var det bara att koka och vänta. Men åh så gott det blev! :) Tur att det blev två matlådor så jag kan njuta av den fler gånger.

Upp med hakan och kämpa vidare!

/Malusken!

SmutstrasaTankar

Skapad av Malusken 2017-08-30 18:21

Just nu känner jag mig som en smutstrasa som man kan göra lite vad man vill med. Jag är faktiskt också en människa som även har känslor. Jag är inte sämre värd än vad andra är eller ska behandlas hur som helst. Jag är ingen nickedocka eller rövslickare som tolererar vad som helst för att vara populär eller omtyckt. Jag är mig själv och det får du acceptera! Så det så!

/Malusken

Suger fettTankar

Skapad av Malusken 2017-08-28 19:44

Ibland suger det riktigt fett att vara en Malusken. Hade förberett papper till doktorn jag skulle ha samtal med idag med underlag och så var han inte insatt ett dugg. Han hade inte ens läst mitt papper. Trodde att jag skulle få svar på hur jag skulle kunna få hjälp, men icke sa Nicke! Nu ska han forska i hur han ska kunna hjälpa mig. Ska det ta en vecka? En månad? Sju månader? Vet inte längre hur jag ska orka. Tycker jag simmar hela tiden med näsa precis över vattenytan och inte kommer jag framåt heller. Bara trampar vatten.

Hade jag varit rik eller haft en 50 000 eller vad det kan kosta så skulle jag direkt ringa ett rehabcenter och lägga in mig där och få hjälp. Men så enkelt är det inte. Det ska forskas och experimenteras med mig, utredas en massa och så har det gått ett år till och jag går väl fortfarande på kryckor. Så himla less på dem nu.

Jag vill få må bra och kunna röra mig och göra det jag vill. Jag vill kunna orka arbeta 100% och träna och orka leva uppepå det.

Det suger fett att vara en Malusken idag! :(

/Malusken!

Knallar påTankar

Skapad av Malusken 2017-08-27 16:30

Livet knallar på. Det är bara att försöka ta sig upp igen efter att man snubblat omkull. Är glad att jag inte bara blev opererad utan blev fick smärtutredningen först. I morgon har jag telefontid med doktorn på vårdcentralen för att se vad som kommer att hända med mig och vilken hjälp tillbaka jag kommer att få. Lite spännande, men också lite orolig. Vill inte laboreras med mer utan nu får hjälp!

I dag är dagen då jag ska ha den sista utvärderingen med min näringsfysiolog. Så fort de här 16 veckorna har gått och så mycket jag har lärt mig och så mycket som har hänt med mig rent fysiskt och psykiskt. Jag vet nu hur jag ska äta för att gå ner i vikt och jag vet att jag kan äta lite frestelser utan att det påverkar för mycket. Förstår inte att jag har fixat detta. Totalt 21,5 kilo har jag nu gått ner. Hur sjukt är inte det? Suveränt bra skulle jag vilja säga.

/Malusken!

Nya tagTankar

Skapad av Malusken 2017-08-19 18:32

Ja, ha! Då är det bara att ta nya tag återigen. Denna gång är inte mat eller godis inblandad, utan min rygg. Var på smärtutredning igår och fick veta att smärtan jag har i ryggen inte beror på trasigt skelett, utan på muskulaturen i ryggen som krampar. Detta betyder att det inte kommer att bli någon operation. Det känns skönt att de inte bara opererar, utan faktiskt gör denna smärtutredning innan. Tänk om de opererat och jag inte hade blivit bra och min smärta hade kvarstått. Det hade inte varit roligt.

På måndag ska jag för tredje gången kontakta vårdcentralen för att få hjälp med en ny väg. Doktorn jag träffade igår vill att jag ska bli sjukskriven ett par månader för att få intensiv hjälp med smärtlindring, vatten- och styrketräning samt sjukgymnastik. Som jag förstått så är det en lång väg att rehabiliteras, men det är väl bara att ta lite i taget och kämpa på. Har jag ärvt fars positiva inställning så måste jag ju nu använda den.

Vem har sagt att livet är lätt? Det finns så många olika vägar man kan gå i livet och vissa av oss får testa många olika vägar innan vi hittar rätt. Sedan finns det ju en mening med allt som sker i livet, men det är inte alltid så att man ser det direkt. Vad meningen med detta är återstår att se. Min förhoppning är i alla fall att jag kommer få hjälp så jag kan bli av med smärtan och släppa mina kryckor och kunna komma igång och träna precis som jag vill.

/Malusken!

Jag ramlar och sedan reser jag mig igenTankar

Skapad av Malusken 2017-08-17 07:02

Med- och motgångar stöter alla människor på genom hela livet. Jag har bättre och sämre dagar. Försöker att inte låta de sämre dagarna påverka mig, men ibland så har jag inte orken att stå kvar på fötterna när stormen drar fram och jag ramlar omkull. Ibland gör det ont och ibland får jag bara en liten skråma.

I måndags ramlade jag ihop igen. Fick så dåligt samvete för att jag ätit totalt 250 g godis förra veckan. Oj, kanske du tänker. Det är ju vad jag äter på en en lördagskväll. För mig blev det gör mycket då det var uppdelat på tre dagar. Kände att jag svek min näringsfysiolog som hjälpt och trott på mig under hela vårt arbete. Tänkte att nu är det kört. När jag först inte ätit godis på tolv veckor och sedan så mycket under en vecka. Äter sedan godis och får smak för det, du vet mycket vill ha mer. Då faller jag dit. Jag ramlade omkull. Bröt ihop och var bara så ledsen. Det gick inte att få stopp på tårarna. Varför gråta över lite godis kanske du tänker nu. Men det var nog godiset som fick bägaren att rinna över. Då är det inte så lite. Men så bestämde jag mig för att detta inte skulle få mig att ligga platt på marken. Jag måste resa på mig igen. Jag måste ta ett nytt andetag och kämpa på vidare. Jag vet ju att jag klarar detta. Så när tårarna slutat rinna tvättade jag av ansiktet. Tittade mig själv i spegeln och berömde mig för hur duktig jag varit under resans gång och hur långt jag kommit. Alla kan ta snedsteg.

I tisdags vaknade jag upp lite gladare och med ny motivation. Jag hade återigen ramlat omkull, men det bästa av allt var att jag ställt mig upp igen!

"Man ska inte räkna gångerna man faller, utan gångerna man reser sig upp igen".

/Malusken

KK-joggenTankar

Skapad av Malusken 2017-08-09 19:01

Igår var dagen då jag skulle ha sprungit KK-joggen, Katrineholms stora löpartävling som äger rum varje år under Katrineholms-veckan. Tyvärr så har ju ryggen satt käppar i hjulen och kunde inte få springa. Istället så var jag ner och tittade på alla duktiga människor som sprang. Blir så sugen att jag också ska få springa. Känns långt tills jag får springa. Nu när jag börjat jobba igen så har min stackars rygg blivit sämre. Nu kan jag ju inte variera att ligga och gå. Det blir mer sitta och stå nu och det gillar inte ryggen.

Men nu är det bara att se framåt och ha ett nytt mål att sträva emot, kunna springa. Tänk vilken härlig känsla att kunna knyta på sig skorna och bara springa iväg. Känna värmen som sprider sig inombords och hur svetten tränger fram. Känna på flåset och friheten att springa.

Igår blev jag väldigt glad när simhallen här i stan öppnade upp igen efter fem veckors semesterstängt. Underbart att få kliva ner i vattnet och det är lugnt och stilla i simhallen och få simma på egen banan. Efter att simmat en massa längder få krypa ner i bubbelpoolen. Det är frihet för mig just nu. :)

/Malusken!

MÅÅÅLTankar

Skapad av Malusken 2017-08-06 15:21

Idag har äntligen dagen kommit som jag så länge har väntat på! Jag har nått mitt viktmål för operationen. Nu har jag gått ner 19 kilo sedan januari och 15 kilo sedan jag var hos doktorn i mars. Sedan har jag tagit 10,4 kilo sedan jag startade upp med näringsfysiologen. Helt otroligt vilken förändring det blivit både fysiskt och mentalt. Det har gått upp och ner som en berg-och dalbana. Jag har varit både glad, frustrerad och orolig. Skulle jag verkligen klara detta? Idag känns det som jag sprungit ett maraton och nu gått i mål. Först nu så känner jag mig stolt över mig själv och det jag har gjort. Har inte vågat tidigare för tänk om det skulle misslyckas. Nu vet jag att detta koncept fungerar toppen på mig och jag vet hur jag ska ta mig upp om jag tar ett snedsteg.

Nu ska jag bara fortsätta vidare och leva efter det jag lärt mig. Jag vill ju absolut inte gå uppåt i vikt igen. Allt som nu försvinner kommer vara ren bonus. Visst har jag nya viktmål, men de behåller jag för mig själv för att inte känna för stor press och stressa upp mig själv. Har ju ett par klädesplagg som vore trevliga att komma i, men händer det så är det som sagt bonus.

Det som varit bäst hittills är att det inte behöver vara så avancerat. Man behöver inte äta äcklig mat för att gå ner i vikt. Närmare 95% av det jag jag ätit har varit gott. Vissa saker har blivit riktiga favoriter.

Idag blir det en ren slappardag med massa härliga 80-talsfilmer. Ryggen vill få vila efter en vecka på jobbet. Den gillar inte att sitta så mycket som jag gör på jobbet.

/Malusken!


ÅterfallTankar

Skapad av Malusken 2017-08-03 07:25

Då har det nu skett. Jag fick ett återfall på godisfronten. Köpte ju marknadsgodis (lakrits med choklad och salmiakpulver) i fredags och åt lite av det och så sparade jag det hos mor för att annars skulle jag äta upp allt. Det var ju bara sååå gott. I måndags när det var första dagen på jobbet blev det fel i min matplanering. Trodde jag skulle hålla mig på soppan jag hade med mig till lunchen och sedan simma på den innan jag skulle äta. Men det gick inte. På em kom hungerkänslorna. Åt lite nötter och åkte och simmade. Skulle sedan fixa ett par ärenden innan jag skulle åka förbi hos mor. Då var suget så enormt och jag visste att jag inte skulle äta, men kroppen och suget tog totalt över och jag tog fram mina godisar och åt upp dem. Nu är de slut! Kunde bara inte äta middag på kvällen för jag kände mig så mätt på godiset sedan ville jag inte få i mig för mycket heller.

Efter en sån händelse så är det bra att det finns en dag, dagen efter, som man lugnt och sanasat kan börja från början igen. Ja, när jag då gör sådana här dåliga val så får jag heller inte bli sur om inte vikten går neråt.

Det är bara att välja vilken av stigarna jag ska gå. Tänk så bra det hade varit om det hela tiden bara fanns en väg att gå, men då hade det blivit som autobahn nere i Tyskland. Det var massor av filer och trångt. Nej, det är nog i alla fall bättre som det är i skogen. Små krokiga stigar som man kan gå på och när som helst kan man göra en avstickare och ta en annan väg. Vill man ta en ny väg så får man också förvänta sig att det kan komma fallgropar eller andra hinder. Idag tänker i alla fall jag gå en välkänd väg som jag trampat på många gånger. Detta bara för att att den är så vacker och jag vet precis var alla små rötter är så jag inte snubblar. Hoppas även du går den väg du vill gå.

/Malusken!